Hulp Database   /   Kerio Connect

Installeren hosted Email (connect) in Outlook

Geplaatst op 01 July 2021 02:07 pm

Hosted email maakt gebruik van Kerio Connect.

Ga naar de website: https://connect.nopitel.com
Klik op de link ‘integratie met windows’ (Integration with windows)
Klik vervolgens op de rechtse button ‘ download’  kerio connector.
Na download start de file ‘kerio-connect-koff-[nummer]-win.exe’
Na het installeren .. rustig even wachten op de totale installatie ga naar de setup van Outlook.

Control panel – Mail (Microsoft Outlook [nr]) en ga naar de volgende stappen:
Maak indien nodig een nieuw profile (bijv. nopitel – zie afbeelding)

Vervolgens gaan geef de opdracht ‘ OK’  en dan komt het volgende scherm naar voren:

Waarin de keuze gemaakt moet worden ‘ Manual setup .. type’
Het subscherm die dan volgt bevat de geinstalleerde connector van Kerio Connect (zie afdruk hierna)

Selecteer de optie ‘ Other’  en kies de Kerio Connect connector, vervolgens ‘Next’  / ‘Volgende’
Het scherm dat dan volgt bevat de gebruikers invoer, dit is het email adres en het eigen wachtwoord die ook gebruikt wordt als je via kerio connect online ( webmail ) zou gaan inloggen.

Als server voer je in; ‘ connect.nopitel.com’  (zie afbeelding)

Klik op de button ‘ Retreive Info’  en als de naam en wachtwoord goed zijn .. volgt de invulling in de lege velden.
Vervolgens klik OK .. en evt. nog verder .. en sluit de configuratie stappen af.
Daarna is outlook te starten .. en kan de email repliceren.